Prov

Usch, jag känner mig helt utmärglad. Om man nu kan säga så, men eftesom jag, den store heliga ordpolise, skrev så, så måste det ju gå att säga så, och självklart får man också använda så här pass många kommatecken i en och samma mening.

Oavsett ordbajseri så är det snart dags för religionsprov, och nu ska jag studera islam. Det är ju roligt. Jätteroligt. Fast inte så roligt. Jag tror att det kunde ha varit väldigt intressant att studera islam, och alla andra religioner för den delen, om jag hade haft orken till att göra det, men det har jag inte. Jag skulle bra gärna mycket mer vilja stå och sälja hamburgare och fritera kycklingbitar på donken än att sitta och studera fast hela kroppen och hjärnan skriker nej. Min hjärna är trött och min kropp vill göra någonting praktiskt. 

Därför tänker jag nu sätta mig med min religionbok och en skål med chips, så får vi se vilket utan objekten som får mest uppmärksamhet från min sida.
Jag satsar på chipsskålen. Tyvärr.

Bild




Lyssnar på: Little Kids - Kings of Convenience

Älska rea!

Vinterjackan jag vill ha finns nu på rea, och jag har fortfarande totalt köpstopp. hmmmmm. Jobbigt läge! I vilket fall så är priset sänkt från 699kr till 349kr! Som den fantastiska försäljare jag är kanske jag kommer lyckas sälja den till mig själv, fast jag har köptstopp. Bristande självdisiplin? Ja. Bra inköp? JA! Behov av vinterjacka? ja.



Aja. Vi får se! I vilket fall som helst är det isåfall BARA den och sen bara julklappar. Fy på mig vad dryg jag är! Jag blir trött på mig själv ibland.


Klaaarrrt!

Äntligen är nationellaprovet i svenska B avklarat och jag SKITER i hur det går för jag har gjort mitt bästa och klarat att göra det genom hela provet, vilket jag nästan kände att jag inte skulle orka. Jag är jättenöjd med min insats, men tyvärr vet jag själv att den saken kommer att ändras när jag får mitt betyg. Tvinga mig läsa det här inlägget då!

Det går bra med psalmerna, som låter jättebra, vi har fått ihop tre stycken låtar som också låter jättebra, jag har precis sett Skavlan, som är jättebra och min hund är nysövd. Just nu känns livet underbart och jag tänker älska varje minut tills jag somnar. Älskar dig fantastiska tid!
Nu vill jag julmysa och träffa trevliga människor, för att sedan kasta mig in i nästa vecka, som innebär religionsprov. Islam är det som gäller, och jag känner att jag inte alls har koll på det, men denna vecka är min och ska inte ges bort till islam, eller någon annan religion för den delen. Under den kommande delen av terminen finns det inte plats för någon prestationsångest, och jag saknar ingenting alls. Nu är det att göra det allra bästa jag kan och inget mer som gäller. Just nu är jag fan viktigast och jag får leva efter uttrycket "den som inte älskar sig själv, kan inte älska andra". 

Som avslutning på ett inlägg till mig och mitt ego tänkte jag tipsa om några fantastiska gitarrister som finns på spotify. Fantastiska låtar som helt enkelt är sköna och liksom omfamnar själen, om man nu kan uttrycka sig så. 

Jag tipsar: Andy McKee och Don Ross. Underbar musik!


Lyssnar på: Loaded. Leather. Moonroof. - Don Ross & Drifting - Andy McKee

Dagens Nostalgilåt



Den här låten har lag lyssnat på MÅÅÅÅÅNGA gånger. Nostalgi! <3 Dessutom är det bra!


Psalmer

Jag så spelar psalmer fast jag inte kan, och vem kunde gissa att den svåraste låten jag spelar är "du vet väl om att du är värdefull"?! SÅ SVÅRT!
Självklart måste man lägga in lite dim-ackord och såna saker bara för att göra det extra svårt för mig. Den som har gjort ackordsanalysen till denna är en betydligt bättre pianist än mig, men jag ska göra mitt bästa. Har nästan lyckats lista ut hur sjutton ackorden ser ut nu. Jag har en LÅÅÅÅNG lördag framför mig. Hej öva konstiga ackord och lycka till med att inte spela ett dur-ackord istället för moll på de fina psalmerna. 
Jag hejar på mig själv och övar arslet av mig och ser fram emot att köpa julklappar till alla snälla människor som förtjänar det och alla dem som inte gör det, men som får ändå. 

Min hund ligger död i sängen, fast hon andas så jag antar att hon sover. Hoppas att hon sover. Hon är söt och jag är trött och JÄTTEspeedat nervös inför muntliga provet imorgon, och innan jag somnar tänker jag läsa igenom mitt PM och infohäftet 300ggr tills jag kan allting utantill. Inte för att det finns något att kunna, utan det är helt enkelt så att jag ska bara prata. Om saker. Typ.
Dessutom kommer jag och miniräknare SÅ inte överens. Den har svikit mig på provet och har nu utegångsförbud fram till nästa mattelektion, och sen blir det in i skåpet igen! Nu jävlar skall han få på moppo!

Enough. 

Kom.

Längtar

Jag längtar efter någonting som jag inte vet vad det är. Eller så inbillar jag mig att jag längtar efter någonting fast jag inte gör det. Misstänker starkt att det har att göra med min nostalgitripp in i mina gamla låtars värld. Hela min livshistoria och de flesta av mina minnen från mellanstadiet till nu finns i den musiken. Helt galet.
Satt nästan här och grinade igår av nostalgirördhet.

Det är underligt vad musik kan göra. Jag har ljud och luktminne och de flesta låtar jag hört och många lukter väcker starka flashbacks hos mig och ger mig nostalgikänslor och deja vu-känslor. Är det normalt? Är jag konstig? Svaret är troligtvis... ja. Jag är ganska konstig. Lukter från främmande platser som jag känner igen kan nästan få mig att gråta, om jag är på det humöret. Hur normalt är det liksom? 
Nu är jag visserligen PMSig och jävlig, men det är i alla fall lite mer normalt! PMS är ett vanligt tillstånd som verkar drabba de flesta på något sätt, oavsett om det är medvetet eller inte. Det är ett mycket äckligt tillstånd som innebär humörsvängningar, matthet, magvärk och huvudvärk. Med andra ord precis samma symptom som sockerberoende ger, vilket jag läste i en tidning här om dagen. Om man är sockerberoende får man de allra flesta symptomen som är små, men samtidigt innebär att man inte mår bra, alltså precis lika som PMS. Tänk vad jobbigt att vara både sockerberoende OCH ha pms. Vilket totalt helvete. Snacka om att tappa livsgnistan!

Just nu vill jag bara dansa eller boxas. Röra mig i takt utan att behöva tänka så mycket och bara få ur alla konstiga nostalgi- och pms-känslor som snurrar runt i kroppen.





Nostalgi <3 och </3 (jag ÄLSKAR hjärt smileysar. Tyvärr använder jag dem alldeles för o-ofta)


Vinterdag

Idag har varit en sån fin vinterdag, men tyvärr to inte jag med kameran till skolan, så jag hoppas på att morgondagen blir lika fin! I vilket fall som helst skyndade jag ut med min kamera och tog lite bilder, som jag nu har totalt överexponerat i Gimp, som jag tänkte lägga ut. De är fina egentligen.

Överexponering FTW!





Mindre överexponerat.


Lyssnar på: INGENTING! Måste skriva PM GAAAAAH!


Bonnie har fått en ny vinterjacka ;)


Kan man bli sötare? :o




Bonnie hälsar godnatt! :)


Lyssnar på: (OMG KILL ME JAG SKÄMS!) We R who we R - Kesha...


Memememe

Tänkte vara lite ego och lägga upp bilder på mig själv! Hade lite tråkigt och sminkade mig och tog lite foton på mig själv med hjälp utav min awesome... hmm vad var det nu? "kamera?" Ja precis! Min kamera. Jag använde den för att... neeej! Vänta nu. Inte kamera! Min lampa, så var det... min lampa använde jag! Och min kamera. För er som inte sett sketchen så bry er inte om det jag skrev, ni behöver bara veta att jag använde min sänglampa och min kamera för att ta fotona. Eller något!



Detta är alltså jag.




Mina and the count!

När vi kollade på gamla och skruvade filmer på konsthistorian, så tyckte jag att karaktären Nosferatu liknade en blå vampyr i Cartoon Network, så jag letade upp den!

 


Här är Nosferatu!

Det visade sig att de inte var speciellt lika, men vilken nostalgi haha! Det visade sig också att det finns flera avsnitt och de är så charmiga! :D Älskar dem! Kanske därför jag alltid gillat vampyrer!



Mina and the count - Så gulligt!



Dagens nostalgilåt



Adema haha!


Tack!

Har inte så mycket att skriva, men måsta tacka dessa underbara tjejor för att jag fick vara med på deras trevliga födelsedagsfirande! Tack så mycket och Grattis åter igen! :D




Lyssnar på: Writings on the Wall - The Album Leaf


KK's födelsedag!

Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är KK's födelsedag HURRAHURRAHURRA!!!!

KK = Karin och Kajsa (tvillingar (no shit shirlock...))

Har dagen till ära ansträngt mig och sminkat mig och håller nu på att packa inför afrodans och deras födelsedagsfirande efteråt! Ser så mycket fram emot det, och inte ens mensvärken kan stoppa mig! 
Har myst med BonnieBus hela morgonen. Hon är helt slut sedan igår! 
Frågan är vad jag ska packa. Om vi blir kvar hos dem blir det myskläder, alltså pyjamas, och om vi ska på black and white party på hotellet är det ju black and white som gäller (no shit shitlock...).

Aja nog med slöande. Nu ska jag ta mina ihopklibbande ögonfransar och klibbiga, skimrande läppar och fortsätta packa ihop, medan min uttröttade vovve ligger och sover som en död på en röd kudde. Viktigt att det ska vara en röd kudde, för det är faktiskt en röd kudde. Så att ingen tror att hon ligger på golvet UTAN kudde, eller får för sig att den är gul. För den är röd. Jag upprepar: Hon sover på en RÖD kudde.


Fin bild på Kajsa Hedman


och på hennes tvilling världens sötaste älg :)

(bilderna kommer från en av våra små modell-lekar när Kajsa skulle vara pinuppa och Karin en hippie!)


Lyssnar på: Deadweight on velveteen - Jose Gonzalez


Logaritmer

Idag blir det endast ett inlägg. Har precis varit hemma hos Karin och Kajsa och försökt plugga matte, men det slutade i en tävling om vem som kunde fejkgråta snabbast (Kajsa) och i att hålla koll på diverse hundar. Trevligt var det i alla fall, även om jag kände mig helt sjukt trött delvis (vilket troligen märktes på mitt irriterande tonfall i telefonen...).

På måndag är det matteprov om logaritmer som gäller, på tisdag är det skrivdelen i nationella proven i svenska och det suger. Måste dessutom hinna lämna in mitt PM inför pratdelen på fredagen. Hata Hata Hata nationella prov. 
HATA!

Jag förstår inte varför dom jävlarna måste stressa upp mig ännu mer. Ge mig dispans, jag orkar inte! Sen hjälper det inte direkt att de använder krångliga ord i beskrivningarna och får allting att låta som om världen går under om man inte lyckas följa dem... Jag vill ha mer Lucia, mer sång, mer instrument, mer Jul (ge mig), mer allting som inte innebär stress och skolarbete.
Det kan ju vara så att de här proven är något dåligt tajmade med tanke på ett litet fenomen som heter PMS, men va fan! Lite skit får proven faktiskt tåla. 

Och som om inte det skulle vara nog med gnäll är det någon som smälter min snö! VEM?! Sluta smält min snö! Den är min och jag vill att den ska finnas, som snö! Inte som någon sorts halvsmält gegga med vatten, slask, lera och en del hundbajs i. Ge mig vit, fin, kall och ogenomskinlig snö, så slipper jag i alla fall se hundbajset och jag slipper känna att sörjan långsamt tränger in genom mina skor. I-landproblem, men SJUKT jobbigt. Blöta, kalla fötter är inte trevligt.


Vem smälte min snö?!



Lyssnar på: Duality - Slipknot


Intressanta kavajer från HM


Jag vet inte riktigt om jag tycker om de här eller inte. Tycker i vilket fall som helst att dom var väldigt coola, men dyra! Den ena kostar 345kr och den andra 599kr. 
Och ja. Som ni kanske har förstått är jag shoppingsugen, men jag har totalt köpstopp i minst 2 veckor. Gällar ALLT utom julklappar och presenter.


Porträtt

Jag tycker personligen att det här bilden på Karin är jättefin, men det tycker väl säkert inte hon! Jobbigt det där med att tycka om bilder på sig själv av någon anledning.


En vintrig KarinBarin (http://karinsfantasivarld.blogg.se)




Vinter i lilla Hedemora

Vintern har kommit till Hedemora och den är precis lika kall och fuktig som vanligt.
Jag älskar den! Vinter är så underbart, även om många andra verkar vilja flytta till varmare länder just under denna årstid. Det är så mysigt och mörkt med ljus som lyser. Vintern ger mig en mysig känsla, som möjligtvis är ganska mycket förknippad med jul. 
Snart är det dags att köpa julklappar också. Så mysigt! Jag älskar att köpa julklappar. Jag älskar klapparna, jag älskar människorna och jag älskar maten. Hela paketet liksom.

Julkänslor!


Ringar


Bus med BonnieBus

Här kommer lite fler bilder på lilla underbara BonnieBus som har pissat inne typ 20 gånger idag! Efter skolan fick jag och Karin skjuts hem, och där möttes vi utav en mycket leksugen hund. Karin lekte lite motvilligt med henne medan jag fotade. Hon är så söt! På en bild fick jag precis med hennes tänder. Jag blir nästan lite rädd när jag ser den. BonnieBus goes Monster med VASSA tänder. Mycket vassa tänder. Som älskar att borra sig in i mina stackars händer och fötter. Hon är jättesnäll egentligen. Innerst inne bits hon inte alls, men det bara blir så på utsidan liksom.




Jag har märkt att Bonnie får alltid blå ögon av blixten istället för röda. Hur kommer det sig egentligen? Någon som har en förklaring? 


At school


Karin. Ja. Jag har inte så mycket att säga förutom att inga Karinar blev skadade under tiden denna bild togs, eller efteråt.


Indisk gud?




.




Jag, min trötta hjärna och Gimp har gjort denna fantastiska sko-bild tillsammans här idag. Det är skor ifrån HM, Have2Have och Eurosko. Som ni kanske alldeles utmärkt förstår har jag skocravings, och fast jag har klippt in dem skitfult så vill jag ha. Jag vill ha skor. Jag är pank. Därför tänker jag just nu nöja mig med att helt enkelt sitta och klippa in dem så här i en vit ruta i gimp. Det jobbigaste för mig är att två utav dessa skor kostar endast 199kr! Det är inte ens mycket pengar, och jag SKA inte köpa. Ska INTE köpa. Nej Kim! Inte köpa. FY!



BonnieBus

Här kommer en bild på min älskling!


Nya Kameran

Har testat nya kameran lite i skolan idag, och detta är resultaten.










Lyssnar på: Hickory Dichotomy - Stone Temple Pilots





Irritation

Det finns mycket som irriterar mig just nu. Kanske pengar som inte vill, kanske idéer som jag inte förstår eller kanske mänskligheten. Det råkar nog vara så att det är just en del av mänskligheten som jag stör mig mycket på. Den har idag kommit i kontakt med mig igen, efter att ha hållit sig undan i en vecka.

Snälla ge mig mitt höstlov tillbaka! Underbara höstlov!

För övrigt har jag köpt en ny kamera nu. Jag ska förhoppningsvis se till att blogga lite mer framöver om jag orkar. Men jag lovar igenting!

 


RSS 2.0