Frallor

5 dl 37º vatten
50 g jäst
2 msk raps- eller solrosolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
10-11 dl vetemjöl
2 dl vetekli eller havregryn
2 tsk bakpulver


Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet.

Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter.

Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15 bitar. Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer.

Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i 30-40 minuter. De jäser ihop men är lätta att bryta isär.

Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.

Tips:
Börja alltid med den mindre mjölmängden och prova er fram. Det är flera olika faktorer som påverkar mängden mjöl. För mycket mjöl ger tyngre och kompaktare bröd.

Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.


Här har du receptet Kajsa! :) Asgoda är dem också. Ha inte i förmycket mjöl bara oavsett om det känns kladdigt. 
Recept taget ifrån matklubben.se

RSS 2.0