Bakdagen

I lördags så bakade jag och Karin lite! (mycket) Jag låter dessa bilder tala för sig själva.






Julklappar. Någon?

En dag utav total utömning på allt vad energi kan innebära. Idag har jag, Karin, Kajsa, och Moa sprungit runt på kupolen, som galna motorcyklar med bromsproblem och letat julklappar. Vi har sprungit, stressat, hungrat och väntat. Fötterna och ryggen ömmar och jag känner en cyklon av matthet som sakta lägger sig och vilar över allt vad man kan kalla tankar.

Men. Det är en mycket nöjd cyklon av matthet. Jag har nu handlat de flesta julklapparna och julkänslorna, är jag säker på, kommer att innfinna sig när jag har fått vila min utarbetade hjärna. Vi sprang omkring där, med tomteluvor och ett friskt julklappshumör. I början i alla fall. Som alla shoppingdagar slutar även denna med total utmattning, hjärnkapaciteten = 0 och man vill helst sluta existera i några timmar, men jag är hur som helst nöjd med dagen!

Bra jobbat tjejor!

Pettson

Okej. Igår gjorde jag något fantastiskt roligt. Med min otroliga hjärnkapacitet (enligt facebook) och min fantastiska spelglädje spelade igenom Pettson och Findus i Trädgårdslandet.
Jag måste säga att Pettson och Findus spelen är helt otroligt underhållande. Jag är helt med på varför jag älskade Pettson och Findus när jag var liten. Hela grejen är ju så sjukt underbar! Hela storyn och alla karktärer är som ett kapital av mys som omringar sinnet och får en att le, lite sådär mysigt, med ett guldfiskliknande uttryck i ansiktet. För alla er som, mot förmodan, inte vet vad Pettson är, så handlar det om en gubbe som heter Pettson. Han bor hemma i sin fina stuga, tillsammans med sin katt Findus, som kan prata. I huset bor också en drattsingens massa mucklor, som finns i många olika former och färger.

I alla fall så handlar just det här spelet om att man ska rädda trädgårdsmästaren, och odla upp en helt egen trädgård. När man gör det, så går man igenom en attans massa mörka och ologiska gångar som bara osar av ologik. Självklart, så hittar man inte någonstans och det tar en hel mustig evighet att komma fran till den o-ihop-puzzlade trädgårdsmästaren, som sitter insprängd i en vägg.
Jag hade aldrig klarat detta när jag var liten. Jag var inte dum, men detta är helt sjukt.

Men i alla fall. Jag älskar Pettson och alla beståndsdelar som finns i sagorna, spelen och filmerna.

Mucklor is the SHIT!
(Googla mucklor vet'ja!)


Svaret med stort fluff

Detta är mitt mycket djupa och detaljerade svar på alla som läser den här bloggens gemensamma fråga. Frågan med stort F. The one and only frågan. Den frågan som alla små hattifnattar alltid har undrat över i sitt milslånga hattifnattliv. Svaret är komplicerat och djupt. Ett otroligt långt utlägg med kombinerade spiraler, som snirklar sig om varandra i ett virr varr av svartvit sockervadd!
Här kommer det. This is the svar. Svaret på allt:

Det här den ENDA bloggen jag har.

The reason: Min första blogg (zombiedoll.blogg.se) dog en mycket långsam och smärtsam död, så i min sorg bytte jag till metrobloggen.se (metrobloggen.se/kimmeh). Denna blogg var ett hån mot mitt redan så kölhalade bloggliv. Jag var tvungen att ändra storleken på alla mina bilder. Detta är anledningen till födelsen av den här bloggen. The one and only blogg.

That's it!

(hahaha! Jag har alltid velat prova att använda alla tre ändra-texten-knapparna samtidigt!)

This is it. Nej, jag bara skojade. Det här är bara jag och Joel som flummar för två år sen!


Drattsingen!

Jag skrev precis ett jätte intressant inlägg om diverse åsikter och tankar jag har, men tack vare att jag tröck på någon helt okänd knapp på mitt tangentbord så försvann allt det. Attans.
Men, jag är ganska säker på att jag hade skrivit det här i alla fall:

"äntligen. äntligen! ÄNTLIGEN helg!"

Jag finner att detta troligtvis stämmer ganska bra. Det känns säkert som en missbildad munk att det är något jag skulle vara fullt kapabel till att skriva.
Till alla som undrar varför jag alltid använder helt ologiska metaforer, som dessutom är helt ologiska, så är det helt enkelt för att jag finner det exremt roligt. Jag tycker att det är mycket kul att använda uttryck och ord, som jag normalt sett inte använder, till att beskriva helt udda tankar som ändå blir helt oförståerliga. Jag tycker också om att använda ord som jag inte använder alls annars, och som jag dessutom inte är riktigt säker på vad de betyder. Helt enkelt så använder jag den här bloggen lite som ett test för att testa nya ord och uttryck som jag inte kan, för att kunna låtsas att jag är en helt awsome människa, med en extrem talang för att skriva.
Karin tycker att jag är bra i alla fall (se tidigare inläggs kommentarer).

Jag hoppas att du la märke till att jag skrev "ologiska" två gånger om samma sak. Det är mycket viktigt för mig att du la märke till det.

Joel som har tagit kort på mig och underbara Azzi Spazzi Lingon Lazzi




Vad jag vet

Jag vet aldrig vad jag ska göra, jag vet inte vad jag ska välja för chips, jag vet inte vad vilken årskurs jag går i, jag vet inte riktigt vad jag har för hårfärg, jag vet inte om jag vill vara en vampyr, jag vet inte hur mycket jag bör äta, jag vet inte vilka jag har pratat med, jag vet inte vad jag har glömt, jag vet inte vad jag har kommit ihåg.

Men en sak vet jag. Jag vet hur man börjer regelbundna verb i conditionel på franska.

Jag vet också hur gammal jag är, vad jag vill ha, att jag vill äta, att jag är gnällspik, att jag är materialist, vad jag köper för mycket chips.

Men nåt mer jag inte vet. Det är vad jag ska köpa för julklappar.

Jag är en virrig höna men ser ut som en björn, jag är snäll, men verkar elak eller tvärt om, jag verkar alltid mer ambitiös än vad jag egentligen är, jag tar alltid på mig mer än vad jag orkar, jag borde försöka sova mer, jag är dålig på att plugga.

Men en sak är jag bra på. Det jag är bra på: det är att skriva dåliga blogginlägg.

Tycker inte du också att detta ser ut som en rolig robot? :D




Eos

Ja, det kan man ju lätt koppla till Canon kamerorna. Jag har till exempel en Canon eos 450D. Tror jag. I alla fall så är det inte alls det jag ska skriva om nu, utan snarar om vårat projekt i ämnet eos som jag inte riktigt vet vad det står för. Estetisk orienterings sociologi eller nåt sånt. Nej, jag skojade bara. Jag har ingen aning!
I alla fall så har vi ett projektarbete, då vi ska göra ett projekt som ska innehålla minst tre olika estetiska uttryck, som till exempel musik, bild, teater eller dans.
Vi har bestämt oss för att göra en dialog och vi är nu klar med manus! Vi håller på att sätta oss in våra karaktärer. Vi har tre stycken karaktärer. Vi har NV som vill lyckas i framtiden, Estet som vill hålla på med musik och Virrig som är en fjortis (en korkad sådan). De går i nian och har varit vänner sedan de var små och de har bestämt sig för att träffas på ett café för att diskutera vilker program de ska välja.
Jag tänkte ge en liten presentation utav min karaktär. Våran lärare sa åt oss att det skulle hjälpa oss att ge lite "kött på bena" till våra roller. Så här har vi henne!

NV:
Är en tjej som är 15 år. Hennes två bästa vänner är Virrig och Estet som hon har hängt ihop med sedan för alltid. Hon är i grunden en intelligent och snäll person, men hon kan lätt missuppfattas eftersom hon är en obotligt besserwisser. Hon kan inte låta bli att lägga sarkastiska kommentarer om folk som hon själv anser att hon vet bättre än. Hon bor tillsammans med sin mamma, sin pappa, sin bror och sin hund Charlston. Han är en golden retriver. NV's största intressen är att läsa och att se på film. Hon är intresserad av anatomi och hon läser allt. Hon lyssnar alltid på lugn och avslappnande musik medan hon läser och tycker sedan om att kommentera böckerna hon har läst på ett forum. När det gäller filmer så tycker hon om djupa draman eller skräck. Hon älskar blod och kroppsdelas som flyger, och hon finner det väldigt fashinerande, alltså är en av hennes favoriter saw. Hon har ingen pojkvän och visar heller inget intresse för killar. Hon anser att de oftast stör henne, men hon drömmer om att hitta "honom", den enda killen som inte irriterar henne.
Hon är musikintresserad och estetisk, även om man inte tror det om henne. Hon anser att det finns viktigare saker i livet, men hon är duktig på att sjunga och att rita. Hon är såklart duktig på att plugga och hon har MVG i de flesta ämnen som hon själv tycker är viktiga. Hon anstränger sig inte i ämnen som hon själv inte anser sig behöva i framtiden.
Hon bryr sig absolut inte om sitt utseende och hennes stil är bekväm och tråkigt. Hon har joggingskor, mjukisbrallor och tråkiga T-shirtar. Hon orkar heller aldrig fixa håret eller sminka sig.
Alltså är hon en relativt normal person och hon tappar aldrig kontrollen (om det inte gäller dissikering). Hon anser att hon själv är lite smartare än alla andra och försöker att inte visa det, men misslyckas oftast med detta.

Skulle du vilja känna henne? ;D

Stressen, det svåra i livet. Okej. Gnäll. Jag erkänner.

Idag känner jag mig sådär konstig igen. Sådär urvriden och totalt grå. Man skulle kanske kunna säga att min torkglädje har försvunnit totalt tills jag är ursköljd, tvättad och luktar gott igen. Jag vill göra något roligt. Träffa lite trevliga människor, sjunga, fota, leka osv. Jag VILL inte plugga mer. Jag ORKAR inte plugga mer. Mitt största problem är att jag alltid gör saker till hundra procent, vilket resulterar i att min ork och min fritid = 0, zero, nothing!
Fast jag har ju fritid egentligen. Det känns bara inte så just nu. När jag har mycket saker att göra, blir jag stressad och då blir jag trött. Vilket sedan resulterar i att jag inte gör sakerna jag borde göra, vilket å sin sida resulterar i att jag blir ännu mer stressad. Sedan fortsätter det så i en spiral av stress tills de heliga loven kommer.

Ah! De heliga loven. Snart är det dags! Ännu ett heligt lov! Jullov dessutom. Då får jag träffa trevliga människor och till och ha tillräckligt mycket ork att uppskatta det till 100%. Jag älskar lov.
Därför är det ju på ett sätt bra att jag är så totalt nedtröttad normalt sett, för det gör att jag uppskattar min lediga tid så otroligt mycket mer. Mina lediga stunder och mina trevliga moments när jag umgås med vänner blir som helig tid. Då simmar jag lugnt omkring i min härliga godispåse av gudomlig trivsel.

Jag ser fram emot helgen. Då ska jag åter igen ta klivet in i min lilla häriga godispåse och umgås med mina vänner (som såklart också finns i godispåsen) och åka och köpa julklappar till nära och kära. Att köpa julklappar är nog ett utav det bästa jag vet. Man kan gå omkring och känna sig lite ondskefullt finurlig när man tänker på hur personen kommer att reagera när man har köpt en helt ny potatisskalare i guldfärg på ICA för 50kr, och det sedan visar sig att man har gömt en så mycket mer värd present.

De kommande veckorna kommer att bestå av: Sjunga, köpa julklappar, repa, repa, repa, ha luciakonserter, ha julkonserter, plugga, plugga, plugga, fixa julklappar, slå in julklappar, plugga, planera, argumentera, göra saker som jag har lovat andra (men egentligen inte haft tid till) och sen!
Sen är det lov!

Snälla placera mig inte i ett fack tillsammans med andra djupt pessimistiska personer. Jag är egentligen en trevlig prick, men man kan väl inte vara på topp jämt!

Den här vackra tunneln går jag igenom till skolan varje morgon




Nyklippt lugg

Så nu var luggen klippt! Det var en jobbig process, men det gick till slut.

Före

Efter

 

Dock måste jag säga att den översta bilden är mycker coolare! :D


Franska (eller?)

Francais. Je crois que mes connaissance est zero ajourd'hui. Ja n'aime pas francais et je ne sais pas porquoi je choisi faire des études francais.
(Jag försökte att skriva: Franska. Jag tror att mina kunskaper är noll idag. Jag tycker inte om franska och jag vet inte varför jag valde att studera franska. Och nej. Jag kan inte stava till "ajourd'hui".)

Rätta mig gärna. Jag är ändå så trött att jag inte kommer att orka bry mig om det.

Jag försöker alltså att plugga franska, men eftersom jag uppenbarligen sitter här så kan ni ju lista ut hur det går med det!
Idag har varit en helt okej dag ändå. De första lektionerna kände jag mig som en nyuppvaknad, mörbultad surströmming, men lektionerna efter lunch var roliga. Oscar hade idrottslektion, så vi fick dansa bugg och "gnussa". Det var intressant, eftersom killarna inte riktigt vågade så fick oftast tjejerna leda!
På kulturhistorian ritade jag barn hela lektionen. Vi har ett arbete, då vi ska göra en planch (stavning?) om medeltiden, och min grupp (Jag, Karin och Kajsa) valde att arbeta om hur det var att vara barn på medeltiden. Vi bestämde oss för att ta med lite roliga saker, som till exempel godis, lekar och sånger. Jag och Kajsa har ritat barn på ett varsit megastort papper. Jag ritade adelsbarn och Kajsa ritade bondebarn.
De blev väldigt fina om jag får säga det själv!
Lägger nog upp en bild på dem någon gång om jag kommer ihåg det.

Sist och defenitivt minst, så hade vi GeMu (Gehörs- och musiklära). Jag fick sitta hela lektionen och vänta på att mitt harmoniseringspapper skulle bli rättat. That's it.
Jag hade i alla fall rätt.




Trötter

Nu börjar det bli dags att gå och lägga sig. Imorgon så ska jag plugga. Mer.
Jag är så trött på att plugga! Jag skulle behöva en veckas lov nu.

Jag hoppas verkigen att det blir box på torsdag. Jag känner att det behövs. Lite styrka, lite svett och en hel del ta så att du dör. Det är alldeles perfekt för hur jag mår nu. Det är väldigt uppiggande och avslappnande på samma gång.
Känner att jag skulle behöva rensa skallen lite just nu.
Jag tror att den är full!

I don't know anymore, what I'd do if you died
I don't know if I'd smile, or if I would've cried
While thinking, I looked at your face
But in my heart, I couldn't find a trace
No emotions were left in that cold place

I don't know anymore, what I'd do if you cried
I don't know if I'd live on, or if I'd die
While seeing the tears flow down you face
Guilt, in my heart, I couldn't find a trace
There's no emotions left in my cold space

I don't know anymore, what I'd do if you stayed
I don't know if I'd feel calm, or if I'd just feel more afraid
While thinking about the things you said
I quickly turn away my head
But in my heart I can suddenly see
I ray of hope blooming within me
In my heart I can now find a trace
A trace of hope, blooming in that cold place

Fråga inte vad det betyder. Jag vet inte riktigt. Var bara något jag kom på för stunden. :)

woooow










Jamie Cullum

Jamie Cullen är en snubbe som sjunger lite jazzigt sådär. Vissa låtar är riktigt, riktigt bra! Håller på att lyssna på hans ny album "the pursuit" just nu. Det är defenitift värt.
Han har gjort en jättemysig version utav "don't stop the music", som jag personligen tycker är helt underbar!
Man bara flyter igenom albumet som en mjuk liten smörklump. Vissa låtar är lite mer jazziga, och andra lite mer poppigt rockiga. Det är lite svårt att förklara, men det är så otroligt skön musik.
Vissa låtar är lite mer storbandsjazz, som jag personligen inte tycker är lika bra, men jag är helt kär i "don't stop the music" och "all over it" är också bra!

Så om ni inte har något att göra. Ta en titt på Jamie Cullums ny album!

me like!



Pippi Lånstrump

 

NOSTALGI! När jag var i Stockholm så råkade moster ha gamla serien av Pippi Långstrump på dvd. Jag är så nostalgisk att jag krymper! Jag ÄLSKAR gammla Astrid Lindgren filmer, och böcker för den delen. Jag har upptäckt att man upptäcker en hel del mer saker nu när man är äldre. Till exempel att tjorven är en jätte dryg liten barnunge, och nu förstår man lärarinnans frustration över att Pippi inte kan göra som hon säger!

Jag ÄLSKAR gamla nostalgiska barnfilmer! GE MIG MER!

 

Herr Nilson <3


Hemma igen!

Nu är jag hemma från Stockholm igen. Sitter här i min nya, otroligt snygga, finklänning som jag är helt kär i. Oturligt nog så upptäckte vi att den var trasig så vi får hoppas att jag kan byta den!
Har varit i Stockholm och hälsat på min moster, Stig och Herman. Jag har spenderat helgen med att shoppa, sticka och att, såklart, totalt spöa skiten ur Stig i Guitar Hero! Jag känner mig så bra!
Dock så har jag också spenderat en stor del av helgen på ett tåg. Jag hatar att åka tåg. Det är så tråkigt! Dessutom så har jag nu upptäckt att jag ibland blir åksjuk av tåg. Har också smällt i mig friterade räkor och ris, direkt efter hemkomsten, så jag känner mig inte riktigt på topp just nu... men det var gott i alla fall!

Söt kusinen cyklar i regnet :)

Utsikten från moster och Stigs balkong på kvällen innan läggdags

Jag speglad i fönstret på dörren på tågstationen i lilla Hedemora


Stockholm

Okej, jag är inte klar med bloggen och designen än, men jag tänkte lägga ut en inlägg i alla fall. Sitter just nu i Stockholm, hemma hos moster och Stig, och jag har precis slängt in lite mat i ugnen. Åkte hit med tåg idag, stickandes på min kjol, som jag misstänker inte kommer att bli klar inom den snaraste framtiden. 
Tidigare så var vi till Farsta och shoppade lite. Jag köpte tre par nya strumbyxor, en klänning på gina tricot (en sån där som finns i en miljon olika färger), och en liten rosett som man kan ha i håret, på Lindex. 
Är otroligt sugen på att köpa någon fin klänning, men med min ekonomi och med tanke på att det börjar bli jul så känner jag att detta inte är rätt tillfälle! Dock så kan jag ju inte lova någon att jag inte köper en, om jag hittar någon som jag verkligen vill ha.

*Suck* Julklappar. Jag blir alldeles matt utav det ordet, men ändå är det så roligt! Både att ge och få dem. Har inte lyckats komma på vad jag ska köpa en, men jag är på gång med att skriva en lista med alla som jag ska köpa klappar till. Den kommer nog att bli låååång.
Jag har så otroligt mycket julkänslor just nu! Jag sjunger jullåtar i kören, det spelas julmusik och allt ser juligt och mysigt ut. Jag älskar julen, och jag tycker inte alls att det är en onödig och kommersiell högtid. Jag tror att det har något att göra med att jag bara har trevliga mys-julminnen, och jag tycker synd om alla dem som bara har dåliga minnen utav julen. 

Så till alla dem som har dåliga minnen av julen:

GOD JUL! :) 

*<|:o) <---- tomte


Hejsansvenjsan i lingonskogen!

Ny blogg! Ny design!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0