Baka

Så! Nu har jag bakat arslet av mig rent ut sagt. Jag bakar till säterstampen så det är 75 grova frallor, 75 ljusa frallor och 300 kakor av olika sorter som gäller! Blev 40 av varje sorts frallor och 50 kakor idag. Bra jobbat av mig tycker jag. Allting blev dessutom väldigt lyckat. Jag brukar alltid lyckas misslyckas med någonting när jag bakar mycket, men denna gång funkade allting perfekt. Jag tror personligen att det har att göra med min awesome termometer att göra! Jag brukar alltid ha problem med jäsningen annars, men nu hade jag inga problem alls när jag kunde mäta temperaturen istället för att försöka höfta med "fingervarmt". Mina fingrar har fel temperatur helt enkelt. 

Passade på att spara några kakor till mig och Viktor också. Mumma!





Bakning

Idag ska jag börja baka inför säterstampen! Hoppas verkligen att jag hinner med allting som jag har tänkt. Jag ska ju desutom hinna med att städa huset och lite sådant. Aja dags att se till att det händer något så att jag inte bara sitter här och slöar! Jag mjukstartar lite med kakor. >.< NICE xD

 



Magont

Idag har varit en underbar dag, tills jag fick ont i magen. Det var helt sjukt. Det gjortde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det slutade med att jag bara låg och skrek och Viktor fick försöka hjälpa mig så gott han kunde. Det kändes som om det aldrig skulle gå över. 
Jag har alltid undrat varför jag får såna här konstiga saker. Det var samma sorts magont som jag tidigare har åkt in på lasarettet för, men de har aldrig hittat något.
Dock var det länge sen jag hade så här ont tidigare, kanske hade jag ondare nu än jag någonsin haft i såna här anfall tidigare.

Troligtvis är det en salig blandning som har fått min redan ömtåliga mage att kollapsa. Visserligen gör den det lite då och då, mest tråligt på grund utav stress, men detta var helt sjukt.
Jag har länge slarvat med laktostabletterna så det var nog en utav anledningarna, en annan var nog att Viktor smittade mig med en förkylning som satte sig i min mage, vilket gör den ännu känsligare mot laktos.
Dessutom har jag stressat lite på sista tiden, vilket min mage genast säger till om.

Nu ska jag i alla fall försöka ta tag i det här så att jag slipper det. Om jag kan undvika det så vill jag gärna inte ha så här ont igen. Jag får se till att inte stressa, att ta mina laktortabletter och så hade jag tänkt försöka dricka ett glas proviva varje dag. Jag vet inte om det är meningen att magen ska kappsejsa vid 19 års ålder, men eftersom det har hänt antar jag att det bara är att göra så gott man kan för att undvika det.

 


Cheesecake

Igår passade jag på att göra en cheescake, och den var awesome! Hur god som helst. Passa på att göra den om ni vill göra en enkel cheesecake som är sjukt god.

200 g philadelphiaost
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör

Krossa digestivekexen och blanda dem med smöret. Tryck sedan ut dem i formen.
Dela på äggen och lägg vitorna i en bunke och gulorna i den andra. Blanda ihop gulorna med philadelpihaosten, sockret och vaniljsockret till en jämn smet.
Vispa gräddan ganska hårt och blanda ned den i äggsmeten.
Vispa vitorna till fast skum och vänd ned även dem i smeten.

Pluppa ned smeten i formen, täck med plastfolie, folie eller liknande och pluppa in i frysen.

Mummah!



Kick Ass

Jag och Viktor har precis sett på film! Vi såg den sjukt halvbrutala filmen Kick Ass. Jag måste säga att den var sjukt bra. För alla er som inte vet var den handlar om så är det en relativt "normal" kille som drömmer om att bli superhjälte. Han har så klart inte mycket till liv och känner väl att han inte har så mycket att förlora, så han skaffar en superhjältedräkt och gör sitt bästa. Detta resulterar i en sjukhusvistelse och sedan börjar allting förändras.
Det upptäcks fler superhjältar och han blir indragen i en massa brutalt skit som innebär att han blir misshandlad, nästan dödad osv osv. Rätt brutalt ja, men rätt roligt. 
Den brutala lilla galna tjejen som mördar alla äger. Fast hon är rätt läskig... 

Bra film i alla fall, men om man inte är på humör för en brutal film, så är det ingen idé, för brutal är den!



Kusin

Idag firade vi min kusin Nevyns födelsedag i Enköping. Moster och Stig hade hyrt en "stuga" som visade sig vara ett gigantiskt hus. Hela Stigs släkt var där och det var trevligt att träffa dem.
Det hände inte så mycket dock. Jag tror att jag håller på att dra på mig en förkylning så jag orkade inte riktigt med. En trevlig grej var i alla fall att få prata med min gudmor Gittan som jag knappt pratat med på flera år. Hon var ju på min student också, men då hann vi inte prata så mycket. Hon hade även med sig sina två fosterbarn.

Jag har inte så mycket mer att skriva om det, men jag lägger upp några bilder. Dock är det rätt dåliga bilder eftersom min telefonkamera inte är speciellt bra.

Min present! En tavla by moi :)



Huawei

Nu har jag en ny telefon! Det blev en Huawei Ideos x5. Mamma och Lennart var så snälla att de gav mig den! De tyckte att fosterbarnen hade fått så mycket mer pengar än mig (på teckenekonomin) trots att jag gör mycket mer. Inte mig emot! Känner mig sjukt bortskämd nu, men nu när jag nästan inte har några pengar så känns det gött att kunna spara några extra slantar till sommaren. 
Vi var till Luddvika och hälsade på Lennarts mamma, så på vägen tillbaka passade vi på att ta en sväng på kupolen. Teknikmagasinet köpte jag mobilen hos. Den var billigast där och så fanns det en massa tillbehör också, bland annat nya hörlurar från creative.

Egentligen skulle jag ha varit i Stockholm och hälsat på Louise nu, men Viktor har blivit sjuk och ligger med feber och grejer, så det blidde inget av med det. Tråkigt, men vi får ta det en annan gång!


Bild

Åter igen fluffboll. Jag har fastnat för fluffbollar helt enkelt! Sitter just nu och väntar på att min pojkvän ska komma hit. Saknar honom. Det är precis det som den här fluffbollen representerar. Eller? ;)




Lyssnar på: Tubelord




Bloglovin

Wooohooo! Varsegod Kajsa :)

Följ min blogg med Bloglovin

Rea

Idag blidde det rea-kap på Kupolen! Karin Higberg bad mig och Kajsa att följa med till Borlänge för att kolla på blommor till kören, så vi hängde på och hittade det vi skulle ha snabbt. När vi var klara passade jag på att kolla lite på mobiltelefoner, och jag är ännu fast vid Huawei telefonen som nästan ingen vet hur det uttalas.

När vi var klara med det passade vi på att gå förbi rean och jag hittade ett par strumpbyxor på Lindex och shorts på Gina. 74 kr kostade shortsen! Lite glad jag blev. På tal om mitt tidigare shortsinlägg blev jag riktigt glad.


Strumpbyxorna kostade bara 20kr :D

Jag kan också meddela att jag har återupptäckt photoscape. Det är ett förenklat program som man kan redigera bilder i, och dessutom har jag upptäckt att det finns en hel del roliga funktioner att leka med också! Här kommer en bild på Kajsa från imorse när vi träffades och åt lite frukost på Wienan. Tydligen har de något sorts frukostererbjudande, så det blev bara 25kr för en smörgås och en te. Riktigt bra med tanke på att te i vanliga fall går på ca. 20kr.



Vem sätter en glass mitt i ansiktet på glassgubben! Fuuuuuuuuu säger jag bara.



Everybody

Den här låten är ju skitmysig! :)



Shorts

Jag fick kläder av Viktors syster förut och med där var det ett par mjukisbyxor/pyjamasbyxor/byxor och först var jag tveksam. Dock när jag tog på mig dom så försvann allt tvivel. Det är typ det SKÖNASTE som finns på jorden. Det borde man i och försig kunna gissa på beskrivningen av dem. 
Mjukisbyxor <3 Pyjamasbyxor <3 fast svala <3
Underbart säger jag bara. 

Dessutom har jag nu ett par shorts som också är typ så, fast shorts. Ännu svalare och somrigare och skönare! Älskar dem. Jag gillar pyjamastrenden! Jag älskar ju pyjamasbyxor, så varför inte ha det oftare? :D


Typ dessa är det jag fick :) Fast med lite snitsigare mönster.


Bild

Eftersom jag inte har bloggat på väldigt länge så tänkte jag ta mig friheten att lägga upp lite allt möjligt från gågna tider och nu :) Trevligt tycker jag, för då kan jag titta tillbaka på det sen!

Denna bild är i alla fall från sista april när jag och Viktor var i Fäggeby med mamma och Lennart och tittade. Viktor skulle ha varit på lagfest, men han blev sjuk så han hängde på oss istället.


Vattenfall! :D


Till Kajsa

Här kommer en bild på mina shorts som Viktor köpte till mig och även min första outfit-bild. Omg. Min lägga ut outfit-bilder på bloggen oskuld är nu officiellt tagen. Det känns inte överdrivet bra faktiskt, men ska man bli en asiatisk modebloggerska för Kajsas skull, så ska man!

Det är by the way en fruktansvärd bild, tagen i min skitiga spegel, men jag är ju nybörjare så jag är lätt ursäktat för det. 


Okej jag erkänner... Jag skulle kunna tvätta spegeln ;P


Kadrikokadkuisötammökatski osv.

Försöker ihärdigt att lära mig texten till Kadriko. Den är lång, och jag försöker att skriva ned den, men stavningen är inte den enklaste. Det skulle vara lättare om texten nästan inte såg likadan ut hela tiden. Det försvårar saken en hel del. På vissa ställen skiljer det bara en bokstav och på vissa ett ord och ibland är meningarna nästan likadana som i en tidigare mening. Dock antar jag att alla har detta problemet! Aha struntsamma. Bara för att jag har varit alldeles för lat för att lära mig texten tidigare...

Lat Kim.


Lyssnar på: Kadriko i mitt huvud.

Huawei Ideos x5



Jag vill ha denna. Det är den enda telefonen jag eventuellt har råd med, och dessutom börjar min gamla att dö mer och mer. Fy. Jag är så pank att jag nästan tycker att det är jobbigt. Har men bestämt sig för att slappa så har man! Jag och Viktor har i alla fall varit i Borlänge idag, dels för att köpa nya bh-ar till mig, men han bjöd mig på ett par shorts och ett turkost linne. Rea-Hm <3
Jag har en snäll pojkvän jag :) <3


Bonniebus

Jag är redigt trött på min hund för tillfället. Redan har tre par skor blivit uppätna och nyligen så rök också min axelbandslösa bh från hm. Jag har märkt att hon gillar att bita på just bh-ar. Varför? Jag har ingen aning. Troligtvis är det för att de luktar mig, men betyder det att hon vill bita på mig?
Jag har fortfarande ingen aning.

Vi har också en teori att hon ligger i maskopi med Viktor, för att han inte vill att jag ska ha bh på mig. Fast grejen är att det vill han. Oftast. När han inte vill att jag ska ha det så tvivlar jag då starkt på att han låter Bonnie bita sönder dem. Han säger i alla fall att han är oskyldig, så jag tänker lite på hans ord!

Sen imorse när jag vaknar av att det ligger lösa byglar i sängen får jag panik. Bonnie har då barbariskt mördat min favoritbustier (min enda bustier faktiskt) och den ligger söndertrasad på min säng. Jag blir galen och skriker mordiskt åt henne, vilket sedan innebär att hon går och lägger sig i sin bur och ser skamsen ut resten av morgonen tills jag lockar upp henne i sängen igen.
Sen dess har hon faktiskt skämts. Bra Bompa! Äntligen förstår hon någongång att hon har fel. 

Det är rätt drygt att ha en grymt stor och en grymt stark hund. De är sjukt söta och oftast väldigt snälla, men det stora problemet är att man måste se till att uppfostra dem ordentligt på grund utav några specifika anledningar.

1. De är så starka att du flyger med om de drar.
2. Folk blir mycket räddare för en stor Bonnie som kommer rusandes i 100km/h än en liten chihuahua.
3. De når upp till matbordet.
4. De dreglar lika mycket som de är stora, och på allting dessutom.

Jag älskar Bonnie, men jag måste erkänna att just nu är jag rätt less.



Hej död BH





Bloggdesign

Jag har nu ändrat om lite i designen och jag hoppas väl att allt ska bli bra så småningom. Jag är inte så duktig, men jag använder det jag kan helt enkelt!
Än så länge är det en helt sjukt provisorisk header som gäller, men så småningom ska väl det lösa sig också. Eller så gör det inte det! Vi får se. :)

Studenten

Jag har nu tagit studenten och jag saknar alla och allting som har hänt. Dessa trevliga år ska bevaras och all jobbig stress och sådant kommer att förträngas.

*snyft* 




Haha! Jag älskar den här bilden :D


Lyssnar på: 8-bit smiles - Philter


Hår

Here I am! Nytt hår kommer lastat :)


Charming.




Dagen so far

Sjukt glad är jag idag! Jag kom precis hem ifrån stan. Är helt sjukt stolt över att jag nästan har gått jättelångt idag! Trodde hela tiden att jag eventuellt inte skulle röra mig någonting nu när jag inte längre går till och från skolan, men jag antar att det löste sig i alla fall.

Viktor åkte med mig till Säter när jag cuttade (stavning?) av håret och färgade i slingor och sedan gick vi ned i Säterdalen och tittade på djuren med alla barnen! Vi åt frukost och jag hann till och med inviga mitt student-champangeglas i efterskott. Trocadera blev det dock, men det är sånt man får ta!

När vi kom tillbaka så hängde jag på Karin medan hon väntade på att Olle skulle sluta jobbet. Vi gick och gick och gick runt till alla människor och inte en jävel var hemma! Fuuuuu.
Så det slutade med att vi gick runt och letade efter en toalett till Karin i hela Hedemora, men tillslut löste vi det genom att gå hem till Viktor med extranyckeln (som jag fortfarande har mwahaha) och låna hans toalett. Under tiden så hann jag dessutom somna, och Karin missade smset från Olle, så han smsade igen och frågade om han hade blivit dissad. >.< NIICE. 

Nu är jag i alla fall hemma och sen ska jag tydligen till veterinären med min hund. Charming! Så småningom ska jag nog lägga upp bilder på mitt nya hår, eller mitt gamla hår, men jag tar det senare. Först och främst ska jag slå ihjäl myggan som smög sig in hit och satta sig på insidan av mygg-gardinen. Fruktansvärt irriterande varelser det där!


Lyssnar på: 1996 - The Wombats 

Sommar

Snart är det student och förberedelserna är i full gång. Solen skiner och min pojkvän är i Stockholm. Han har precis sett när Sverige spöade Finland i fotboll. 

"Ofta du skriver om sport..." sade han till mig i telefonen.

På senare tid så har det varit mycket roligt. Snart sommarlov och alla vänner är hemma. Dessutom har jag fått reda på en cool grej. 
Anton hatar inte esteter egentligen! Han skämtar bara. Seriöst. Jag dog lite när han berättade det för mig. Det är mycket svårt att veta om han är seriös eller inte. 
Jag känner mig mycket dum nu. Typ som en estet. 
Eller?

För övrigt har jag idag hunnit med en hel del. Jag och mamma har övningskört oss ut till Dräcke och släppt lös hundarna. Imorgon blir det tårtbak och mycket bilder ifrån det, men jag är nog alldeles för lat för att lägga upp det. Det kanske blir MoKi blogg i alla fall, så det kanske kommer upp där!

Men nog med värdelöst babbel från moi. Jag delar ut en bild istället. Typ en vit fluffboll, just because I can!

By the way så älskar jag dig Viktor :D <3 haha! Jag måste ju skriva det till dig nu bara för att du ska läsa ;D



Vit fluffboll aka. Död maskros.


Lyssnar på: Svag musik i bakgrunden på Max, som jag hör genom telefonen. Med andra ord lyssnar jag inte på någ


RSS 2.0