Bild

Karin i skenet av en gatulykta


Bild

Man säger att en bild säger mer än tusen ord.



Men vad säger då denna? ;)


Skolan

Jag sitter nu i datasalen i skolan och Karin vägrade följa med till datorn, så hon sitter utanför. Det är bara för att hon inte vill spela bouncingballs. Eller snarare så vill hon inte att jag ska spela bouncingballs!

Jag har nu en håltimme. (woooow) Jag har absolut ingenting att göra, och jag antar att man kunna definiera det som att jag har tråkigt. Senare så har jag foto, och jag har absolut ingenting att göra under fotot, så jag kommer att fortsätta ha tråkigt dagen ut. Jag har nu i alla fall kastat ut min gamla säng och madrassen ligger, punkterad och frussen, ute på verandan. Jag har insett att jag måste ta mig egenom boken Gullivers Resor(?), som för övrigt visade sig vara en mycket mindre underhållande bok än jag trodde från början. Den är uppbyggd utav att en läkare ska berätta om sina upplevelser på ett ytterst tråkigt och torrt sätt. Det visar sig ganska snart att bokien är skriven för länge sen (på stenåldern ungefär) och att jag inte förstår riktigt vad den handlar om. 

I alla fall så har jag nu underhållit mig klart här i datasalen, och ska åter bege mig ut till "the real world" för att socialisera med Karin. Trevligt trevligt. Vi kanske till och med kan öva lite på våra EOS-låtar, som vi knappt kan sjunga över huvudtaget och som vi knappt ens vet hur de låter. 

Franska känns just nu i alla fall inte som något stort problem idag, och det känns ju skönt. Kan ha något att göra med att vi inte fick några läxor. Livet är allt bra ibland. När man inte får några franskaläxor. 

Tömmande

Jag och mamma har nu ställt upp den avancerade anordningen som skall användas till att tömma ur allt vatten ur min vattensäng. Vi hoppas på att den fungerar, eftersom vi har misslyckats flera gånger! Jag hade tänkt möblera om och nu är det dags att ta förväl utav min älskade vattensäng. Den är helt enkelt för stor och för tung och för klumpig. *gråter en tår* Jag kommer sakna den djupt, och jag hoppas att den inte blir för ledsen nu när jag inte kan ha den längre. Den kommer att köras på tippen! *gråter* Min älskade vattensäng har varit med mig länge nu, och jag fick den efter att jag önskat mig en vattensäng i flera år. Jag fick den i födelsedagspresent och den har bara börjat läcka en gång.

Hej då käre vän! Jag hoppas du får det bra i vattensängshimlen, skaffar dig en vattensängskille och får många små söta vattensängsbarn. Sen kanske du ska skaffa dig en vattensängshund också. 
Hej då!

 

*gråter* Anordningen som skall döda min säng


Dagens Band

Oceansize

Ett band som passar mig perfekt just idag. De spelar lite allt möjligt, och det är precis som jag känner mig idag. Lite halvt möjlig.

 


Virrig dag

Idag så är jag virrig. Mycket virrig. Hela dagen har jag börjat på meningar, som jag sedan inte har kunnat avsluta, utav den enkla anledningen att jag i slutet av mina meningar inte kommer ihåg vad jag pratade om i början utav meningarna. Ett ganska konstigt problem, men någon måste väl ha såna också!

Av den anledningen tänkte jag undvika att skriva så mycket idag. Jag är lite trött tror jag.

Arl lektion.


"Vackra" Hedemora


Åsikter

Allt mer syns det i dagens samhälle hur ungdomar mår allt sämre. Folk tar självmord, folk tar droger, folk slår varandra och folk vandaliserar. Betygen blir allt sämre och sämre och många får inte godkänt i alla ämnen. De som bestämmer tänkte till och kom på en idé:

"Ja! Vi sätter in en lag som säger att de som skolkar ska bli hämtade med polisbil!"

Grattis. Nu blev ju betygen bättre. Folk jobbar säkert något enormt mycket bättre nu när de vet att de måste åka polisbil till skolan annars. Oh, btw, var det inte någon som sa att polisen hade för få resurser när det väl gäller? Vilket beslut kan inte vara bättre än att de ska använda polisens resurser till att hämta snorungar till skolan. Varför? Jo det är lag om att barn och ungdomar måste vara i skolan, alltså ett fall för polisen. Förstår om detta är bra när det gäller barn som blir tvingade att vara hemma och behandlas illa utav sina föräldrar, men dock tror jag inte så oftast är fallet. 

Vi ungdomar är inga superhjältar, vi vill lyckas i framtiden, men övermänskliga har vi ännu inte blivit även om vi ligger en generation fram från alla vuxna. Vi bör då inte heller behandlas som sådana på något sett. Allt fler ungdomar mår dåligt och går in i väggen redan innan de fyllt 18 år. Föräldrar och barn/ungdomar klandras för att de inte klarar av de krav som ställs. Våra kunskaper i matte blir sämre och sämre, då säger de som bestämmer att vi måste lägga in mer matte i skolan. They just don't get it, do they?
Det ungdomar nu förtiden behöver är inte mer tyngd på sina axlar, utan att må bättre, och det sker inte genom att läsa mer matte. Att folk tar livet av sig kan förhindras, inte bara från föräldrarnas sida utav även från samhällets sida. Jag tror inte att alla förstår vilken press det ställs på ungdomar nu för tiden. Det är inte bara skolan, utan också aktiviteter utanför skolan, utseende, att få sommarjobb och vänner. Hormoner hoppar vilt omkring i kroppen, vilket inte direkt förbättrar situationen. De saker som vi tycker är roliga tar energi också, all teknologi, alla krav. Dessutom ställer skolan även krav utanför skolan. Jag går i skolan från 08.45 på morgonen till 16.00 på eftermiddagen varje dag. Jag har aktiviteter efter skolan tre av de fem dagar jag går i skolan, varav fredag är en utav dem. Min andra "lediga dag" spenderar jag oftast med att sitta hemma och plugga. Jag är inget sorgligt barn på något sätt, men jag känner mig stressad och det finns många som mår sämre än mig. Jag tycker inte att man ska behöva prioritera ned ämnen och aktiviteter på grund av stress, innan man har fyllt 18 år. Det är min åsikt.

Min mamma berättade precis att enligt kursplanen ska barnen lära sig att arbeta självständigt, och hitta egen fakta. När då? I högstadiet kanske? Nej. I lågstadiet. 

Snälla vuxna, som har växt ifrån den här tiden. Vi orkar inte mer! Som det är nu överlever vi, men blir det mer så orkar vi inte. Vi hinner inte leva. Jag lovar, ett samhälle med folk som mår bra, är bättre än ett samhälle med nedbrutna trasiga vrak.


Polar Bear Club och Modest Mouse

Jag har hittat ett nytt band. Ett bra band som jag gillar och därför tänkte ta med nu på bloggen. Spotify är en mycket bra uppfinning, och jag älskar att man kan hitta nya band och låtar som man gillar med hjälp utav det. Jag har hittat ett till band för ett tag sen också, när jag och Karin laddade inför kryssningen.

Polar Bear Club spelar rock, men jag fastnade som mest för dem på grund utav namnet faktiskt. De spelar lite "vanlig" rock, men det finns ändå en personlig touch, som gör det behagligt och inte så tråkigt att lyssna på dem. Jag kan inte säga att de är så bra att jag ramlade ner från min datastol, men de är trevliga att lyssna på och jag rekommenderar dem starkt. Har ännu inte lyssnat på dem så mycket att jag kan säga vilken låt jag tycker är bäst, men jag gillar låten "parked in the parkinglot of your heart". Om det är någon som jag tycker är mindre bra, så är det "Most miserable like".


 

Modest Mouse är bandet som jag och Karin hittade på medan vi egentligen skulle sova kvällen innan vi åkte på kryssning. Vi satt och bläddrade omkring mellan olika band med hjälp utav "om du gillar det här bandet kanske du gillar..." funktionen. Otroligt bra grej. 
Modest Mouse är ett band som spelar lite roligare rock. Eller konstig, kanske man kan uttrycka sig som. Jag tycker i alla fall att deras musik är väldigt underhållande att lyssna på. Den är speciell, och när man lyssnar på den är det som om allt det som de flesta andra band inte gör, gör dem. Till exempel låten "Fly trapped in a jar" som låter ungefär som... ja. Jag låter titeln tala för sig själv i det här fallet.
Jag gillar deras låt "I came as a rat" och jag har ännu inte hittat någon låt som jag tycker är direkt dålig.


Tänkarn

Ännu än dag avklarad! Känner mig kryare än någonsin och det känns skönt, dock så är jag lite orolig över att mitt sprudlande glada humör förr eller senare kommer att ge vika. Jag får ta det dag för dag!

Jag har tänkt på att så fort jag tänker på något speciellt, funderar jag på att skriva om det i bloggen, men när jag kommer hem kommer jag aldrig ihåg vad det var... Jobbigt det där med att komma ihåg saker. Det är ju helt omöjligt att kunna komma ihåg vad man har reflekterat över under dagen. I alla fall så är det det för mig! Fast det kan ju ha lite med mitt virriga sinnelag att göra.

Dags att plugga franska. Jag ska skriva en uppsats om Eiffeltornet och sedan ska jag även öva in det så att jag kan berätta om Eiffeltornet muntligt för Anna sen på franskan. Jobbigt värre. Varför går jag på franska? Jag ställer mig den frågan om och om igen, och svaret är fortfarande att jag vill lära mig språket. Synd bara att det inte händer något. Jag känner inte att jag blir speciellt mycket bättre, och dessutom tycker jag att det är pisstråkigt. Om jag slutade på franska skulle jag få längre lunchraster och en sovmorgon också. Fördelarna är övervägande, men jag antar att jag inte kan ge upp nu, även om jag känner ända in till de mest slöa cellerna i min slöa kropp att jag inte vill plugga franska.

Titta nu. Mitt humör är redan förstört! Jä*la franska. Jag tror bestämt att jag måste ta mig en mandarin först och sedan får vi hoppas på det bästa. Att jag faktiskt orkar anstränga mig lite med franskan i alla fall, så att Anna inte blir lika besviken på denna uppsats, som på den om våran dag i Paris. Det hade ju möjligtvis varit lite mer motiverande om man hade varit en dag i Paris.


Glad

Idag är jag glad och pigg! Jag känner mig otroligt pigg faktiskt. En mycket välkommen förändring efter en hel vecka av gnäll och stånk. Var i skolan idag och hade mycket roligt. Först så sjöng vi på låten med konstig takt och sedan så kollade vi på estet 3:ornas musikal. Den handlade om några tjejer som sexstrejkade för att att få sina killar att sluta vara ute och slåss på kvällarna. Den var bra och rolig, men jag tyckte att den borde ha haft ett klimax. Liksom en topp och sen vänder det och blir bra igen.

Nu har jag precis lagat mat och min kolpudding står i ugnen och min potatis står och kokar på spisen, precis som det ska vara. Är så fruktansvärt glad att jag är så här pigg och jag hoppas verkligen att det håller i sig! Jag är så trött på att vara den sega och gnälliga... 

Förresten. Karin, du gjorde ett bra jobb idag och lycka till med de andra föreställningarna! :D

 

Azzi pazzi är nybadad och ligger och solar på mitt härliga Öland


Jobba

Jag går ju runt och säger att jag vill jobba och tjäna pengar hela tiden, så nu har jag det. Eller nästan! Jag har städat våran ÄCKLIGA tvättstuga i 2 timmar och 3 minuter exakt. Jag fick 150 kr för det. Var skönt att äntligen göra något, istället för att gå här hemma hela dagarna och få nervösa sammanbrott som jag har spenderat min tid med nu de senaste dagarna när jag har varit hemma och varit sjuk.

Om jag skriver konstigt så är det för att jag för att jag skriver snabbt nu när jag har setat hemma och slöat vid datorn i flera dagar, så jag liksom hoppar över vissa ord och då och då. Dessutom är min hjärna fortfarande helt kokkobello så den fungerar inte riktigt som den ska, men nu gör den i alla fall något. Den fungerar lite grann.

Jag skulle lätt skippa skolan ett tag och arbeta lite istället. Skulle vara rätt skönt att göra något mer praktiskt, eftersom jag inte verkar fungera så bra i teoretiska sammanhang för tillfället. Det är väl bara att kämpa på med skolan antar jag. Trots att jag är så less på den att jag kan spy. Den förstör för mitt stackars huvud, som faller sönder i småbitar.

 

Jag vet var min postlåda bor...


För banad

Jag avskyr att må så här mest utav alla sätt att må. Förutom vinterkräksjuka, det är värre. Det känns som om jag har gått och irriterat mig över småsaker, men jag blir aldrig arg, vilket resulterar i att jag går och samlar på mig ilska. Nu är det fullt. Det är som om det har blivit en läcka någonstans i vilket fall som helst, så jag hoppas ingen gör mig arg för då spricker allt. Det liksom läcker ut ilska och jag vill bara slå ner någonting. Dock så kan jag inte slå på något, så jag gråter istället. Tårar bara läcker ut ibland, samtidigt som jag känner mig så jävla förbannad.

Det är förjävligt rent ut sagt, och jag hoppas det går över snart. Jag kan inte prata med folk och jag kan inte sitta still, men jag kan inte göra något annat heller så jag passar på att skriva om det. Det är det bloggen är bra för. Jag kan skriva precis vad jag vill för det är min blogg.


Fan vad arg jag är.

Borlänge

Idag så har jag varit i Borlänge med mamms. Vi gick omkring och kollade och jag köpte saker till mitt fotoalbum, bland annat ett album, och sen så var det utförsäljning på Lagerhouse så jag passade på att köpa 4 st. tallrikar för 20 kr styck. Lagerhouse ska stänga! GAAAH! Hjälp! Vart ska man nu handla roliga presenter och julklappar?

I alla fall så köpte vi med oss sushi hem! Jag är fortfarande inte överförtjust i sushi, men jag övar mig flitigt. Jag tycker nog mest att det känns coolt när man äter det haha!

Här har vi mina vackra inköp


För övrigt så ska jag beställa en massa saker ifrån HM! Har provat the shoes nu och jag ÄLSKAR DEM! Dock så fanns bara min storlek i rött och jag vill ha svarta, så det blir att beställa från internet. Ska dessutom beställa gympakläder (typ såna som alla andra) och så eventuellt badkläder och lite sådant.

NOOOOOEEEEES! SKORNA ÄR SLUTSÅLDA! GIVE ME A BREAK!
Det blir till att leta ihjäl sig då. Visste att jag skulle beställd dem igår! Damn it. Någon som vill åka till Uppsala och leta med mig?


Bilder

Här kommer några vinterbilder från igår!

Råkade bli en JÄTTESTOR bild, men orkar inte ladda upp den igen så skitsamma!


Cya Tomorrow

Dags att sussa och drömma. Förhoppningsvis blir det nåt kul i natt. Är trött på att drömma tråkigt. Tog lite schnygga vinterbilder idag, men jag orkar inte fixa det nu, så de kommer upp på bloggen imöra.

Har inte orkat jobba någe mer på ugglan min, men jag har stickat en hel del på min halsmössa. Den blir nog klar inom kort. Den blir SUPERmysig kan jag säga. Lite jobbigt att jag vill ha den så jä*la lång bara! 
Inget gnäll. Det är bara att sticka antar jag.

Natti Everybody. Jag shall now lyssna lite on Queens of the Stoneage innan I går and lägger myself.

(PS. Allting som verkar stå på engelska skall uttalas på svenska. DS.)


Hjärnan! (Peka på rumpan)

Jag är sjuk och jag är trött och jag har ont i kroppen så att det skriker. Allting skriker. Fosterbarnen skriker, mamma skriker, Lennart skriker, alla skriker och jag skriker. Mitt huvud fräter långsamt bort och grävs sedan ner i ett försök att dämpa allt skrik.

 

Okej, jag vet egentligen inte alls vad jag menade med det jag precis skrev, men det lät väldigt poetiskt och fint. I alla fall så är jag sjuk. Jag har någon sorts influensa som har satt sig i huvudet och i kroppen. Ligger i sängen, med datorn balanserade på min uppsvällda mage, och skriver detta blogginlägg. Jag har hunnit med allt som jag normal gör när jag sätter mig framför datorn. Jag har hunnit mata mina fiskar i fishville, kollat om det finns någon rolig serie att titta på och kollat min mail. Fantastiskt. Jag har också hunnit sticka lite på min "halsmössa", men garnet har tagit slut. Är för trött och skakigt okoncentrerad för att göra någonting överhuvudtaget som innebär tankverksamhet eller ens ett uns av ansvar.

 

Kraven staplas på hög, och hjärnkapaciteten skalas långsamt av med någonting som möjligtvis kan liknas vid en osthyvel. Möjligtvis ett rivjärn. Jag vill göra allt och jag vill göra mer. Jag vill tjäna pengar och jag vill leva livet, samtidigt som jag spenderar alla mina vakna timmar med att planera upp varje dag på ett så effektivt sätt som möjligt. Är det så konstigt att jag är virrig och glömmer saker? Min hjärna går igenom så fruktansvärt mycket mer än vad den egentligen skulle behöva. Om jag helt enkelt bli en zombie en dag så vet alla vad som har hänt. Det har blivit kortslutning helt enkelt. Kaputt. Lobotomering. 



Livsmål

Jag har kommit in i en sån där gnällig period igen. En sån där allt går snett. Jag vill tjäna pengar och göra något värt av mitt liv, men det är inte så enkelt som det verkar. Orkar knappt skriva någonting heller, så jag ska ta mig ett glas vatten, sätta mig i sängen och plugga. Sen är det sova som gäller. Sova och ladda upp batterierna igen. Mina batterier har kort batteritid.

 

Det är kallt och tyst. Ensamt och tomt. Men framför allt kallt.

 

Imorgon är det full rulle igen. Två stycken prov och första körrepet. Someone give me strenght, cause right now I need it just as much as everybody else!
En semestervecka ute i skogen, med några nära och kära, inget planerat och bara slappna av så att man nästan sjunker igenom jorden, skulle jag behöva just nu. Tänk dig att bara sjunka ner och känna att man blir helt utvilad. Varmt. 

Jag kanske borde börja meditera. De säger ju att man blir mindre stressad och kan fokusera sitt sinne bättre då. Jag bryr mig inte hur, bara det funkar. Jag är i behov av någonting. En avslappnande kur, eller ett träningsläger, det skiter jag i, bara det hjälper. Håller på att fundera på om jag håller på att bli utbränd. Hur vet man det liksom? Och i vilket fall är jag nog på god väg och i så fall; vad gör man åt saken? Kan man liksom förebygga det på något sätt? Någon sorts stressutsugare kanske? En formatering eller en diskfragmentering kanske skulle sitta fint.

 

Nu gäller det i alla fall för mig att försöka sluta, men samtidigt inte. Jag måste börja strukturera mitt liv lite mer och äta bättre och börja röra mig mer. Det är allt jag kan komma på just nu. Jag måste börja fokusera. Jag behöver må bra. Riktigt bra. Jag vill må bra. Jag ska må bra.


Skola

Skolan stressar ut mig som en idiot. Redan! Efter... en dag! Alltså. Jag är inte bra på detta med skola alltså. Det jobbigaste är att tisdagar är värre. Att jag måste pallra mig upp på morgonen, ut i kylan för att spendera dagen i en byggnad som gör mig totalt sönderstressad är inte roligt.
I dag har i alla fall varit en rolig dag, även om jag känner mig som en hög med kobajs just nu. Matten var hemsk, franskan var hemsk, men resten var faktiskt helt okej (musik och foto alltså).

Jag ska se till att rycka upp mig, men det är inte så lätt när man har PMS och helst vill begrava sitt huvud i kudden och inte använda det alls på några dagar. Har tvättat, lagat mat och fortsatt lite med min uggla bara för att inte känna mig så hemsk och löjlig, men tror du inte att jag ta' me' fan känner mig lika gnällig och löjlig ändå.
Det kändes i alla fall bra att laga mat. Att laga mat är som att meditera för mig. Jag gillar att laga mat.
Lagade någon sorts lammkotletter i en gryta idag som blev rätt god faktiskt, även om jag inte alls tycker om lamm. Det ultimata jobbet skulle ju vara att åka hem till folk och laga middag. Helt underbart ju.

Aja. Time to return to reality (= disk)

Cya bastards. (Jag gillar er egentligen. Speciellt med tanke på att ni som läser är mina närmaste vänner haha!) *kram*

NEJ KIM! FY! Inga chips förrän på fredag.

-Uuuäääh! Den ligger ju där och väntar på mig!


Uggla

Jobbar på en header till bloggen! Tänkte att jag skulle göra en uggla i inkscape. Krångel, krånger! Jag krånglar bara till allting, men vill man ha en snygg header så vill man...

Så här ser den ut än så länge... Kommer nog att förändras så småningom.


Karin och Bengt

Tjosan! Kom precis hem ifrån Karin och Bengt. De är Jesper och Jonathans storebrors ex fosterfamilj. De hade två nya nu. En från Göteborg och en ifrån Stockholm. De verkar ganska trevliga.
Vi åt god mat, Oxfilé med potatisgratäng och Lidl-glass till efterrätt. Göttans!

Efter maten så gick alla in i vardagsrummet, och jag passade på att pressa i mig två clementiner (mandariner? zatzumas?). Det var också göttans. I alla fall så passade jag på att ta lite kort på deras otroligt fina hundar, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad de heter. Sedan så funderade jag över hur människor så enkelt kan analysera andra människor, för att kanske till och med kunna förstå deras beteende. Alltså, genom att veta några utav personens egenskaper kan man lätt analysera vad personen troligen kommer misslyckas eller lyckas med, men kan också enkelt analysera vilken bakrund de flesta handlingar har. Jag tycker att sånt är jätteintressant, dock så kan jag väl inte säga att jag förstår saker, men jag kan vara med och tänka på mitt eget sätt. Jag känner mig jättesmart då, men det kommer väl att krossas i skolan på måndag! (självklart så är allting man analyserar bara teorier, som inte alls behöver stämma!)

Dessa två sötnosar! Fick inte så bra bilder, men de är så söta att jag inte bryr mig!


Ett totalt virrvarr av hundar


Söt hundar.


Inkscape

Har provat på Inkscape för första gången och detta är vad jag har lyckats med

Ganska nice va? ;D


För övrigt var inkscape ett bra program. Fungerar som ett lite mer avancerat paint ungefär. Ganska lätt alltså! Fungerar perfekt till den här sortens bilder. Mycket lätt att välja färger och att ändra form på saker och ting som man vill ha det. Dock så är det inget program som gör sakerna "själv" om man säger så. Eller det kanske det är om man kan det bättre, men jag fick inte intrycket av det i alla fall! Dessutom så blir det snyggt, det finns bra effekter och kombinationen av en sorts photoshop/paint är awesome.


Självklart finns det nackdelar också. Programmet kraschar efter en viss tid, så man måste spara hela tiden. Inget stort problem egentligen, men sjukt irriterande innan man fattade. Jag har inte hittat något riktigt enkelt mer "precist" sätt att välja färg, men det behövs nästan inte alls. Det finns ingen vanlig pensel. Man kan sudda ut och minska opaciteten på samtliga verktyg, men det finns ingen direkt pensel som man bara målar på med.

Eftersom jag är ett ohejdat fan av paint så är detta program fantastiskt. Det är paint-likt, men med fler verktyg och lager. Roligt gratisprogram som jag rekommenderar till alla som sitter hemma och har tråkigt. Dock så måste man nog ha någon sorts bild-egenskaper först, annars vet man kanske inte riktigt vad man ska göra. 
Jag kommer lätt använda det här programmet mer. Det får 4/5 toasts.

 

Här har du en bild på hur Inkscape ser ut. Blev vitt på kanterna på screenshot, så det ser lite litet ut, men shit the same!


Ändra stilmall

Jävla Bajs i Helvete vad Bajsigt allt går. Det är krångligt, det händer ingenting och hela mitt förra inlägg försvann! Bara sådär! "Poff", sa det och så var ALLTING borta!

Jag har formaterat datorn och ska installera diverse viktiga program. Det var vad jag skrev i korthet och nu jävlar vågar jag inte skriva längre i fall att det "poffar" till igen och hela skiten försvinner!


Dagen T som i tråkig

Here I am. Sitter i min sköna datastol, Herman sitter bredvid mig och tittar på snobben, och det är svin kallt.
Gårdagen spenderade jag med att laga mat. Jag lagade en fruktansvärt god soppa, friterade räkor (som var helt AWESOME btw) och en fantastisk cheesecake som finns tillgänglig för uppätning inom kort. *dräggel*

I förrgår så var jag hemma hos Karin och Kajsa och vi klädde ut oss till diverse tidsåldrar etc. Såklart tog vi kort på hela kalaset också! Bilder kommer inom kort när jag/Karin/Kajsa har orkat och vågat oss på att redigera dem. Övning kan behövas. I alla fall så finns mer info om detta på Karin och Kajsas bloggar som finns länkade under "länkar".
Jag vet att jag kunde ha länkat i inlägget, men jag ville inte (orkade inte kolla upp hur man gör).

Känner mig en aning sömnig, men jag är fruktansvärt peppad för att göra någonting. Problemet är dock... att jag inte ska göra ett skit. Mamma vill inte ens övningsköra med mig. Igår övningskörde jag med pappas bil. Den är helt annorlunda en våran "bilbuss" (som Herman uttrycker sig). Den låter mindre. Mycket mindre. Den är som en katt och våran bilbuss som en fet kaskelottval. Ungefär så.
Jag vill äta sushi också. Det vill Masse också för den delen! Dock så finns det ingenstans i hela Hedemora där man kan äta sushi. Det finns i Borlänge, men det finns ingen som vill åka dit med mig.
För den som inte visste det så är "Masse" Hermans pappa. De är här och hälsar på nu, och därav går barnprogrammen varma på våra avancerade tv-aparater. Fantastiskt.

Jag kan åter igen inte ladda upp min fantastiskt överredigerade påfågel, så jag fick ta en annan bild. En gammal bild. En uggla.


Kyla

Vi har ett problem i min familj, men det är inget sånt där "oj vi bråkar"-problem, utan det har att göra med vårat långsamt förfallande hus. Problemet är helt enkelt att när det blir -15 grader ute dör våran värmepanna. Detta innebär att vi inte har någon what so ever värma i huset, när vi skulle behöva det som mest.
Idag har jag och mamma grillat ca. 20-30 värmeljus uppe i köket för att kunna sitta där och äta frukost. För att inte tala om mitt rum! Svinkallt. Vanligtvis är det bastu i mitt rum, eftersom att jag har dörren stängd, men inte ens det hjälper. Vi kan inte ens elda eftersom vi inte har kollat upp om det finns sprickor i skorstenen, så det ända vi kan värma oss med är värmeljus!
Nu kanske ni tänker: "Oj, stackars lilla rika familj, som har ett stort hus och inte kan värma sig!"
Jag sägar bara: "Ja"

Jag är uppfödd såhär, jag tycker synd om mig själv för helt andra orsaker än andra, men det är min ensak. Min ensak och mitt liv. Bara för att jag tycker synd om mig själv innebär det inte att jag inte tycker synd om andra människor som har det betydligt värre än mig. Jag tycker synd om vargarna också. Stackars satar.

Så här har vi värmt våra stackars frussna rumpor!

Så här roligt hade jag imorse när jag lekte med kamerainställningarna




Värdelös

Idag har jag käkat donken med Moa och även lyckats att förfrysa näsborrarna. Det är en bedrift som hette chokladtoppade minttuggummin!
Jag såg också the film, som alla (nästan) pratar om. Avatar. Awesome bra film enligt moi!

Aja nog av sånt. Time for tandborsten.
Borsta tänderna FTW! (För alla som inte visste det, betyder det "for the win"...) (Bara för att jag är nörd)

*Försöker att lägga in en bild..... AAGGGAGGAGAHHHHRR! Fuck it. Blogg.se is trying to kill my pc.*

Ni får helt enkelt tänka är en bild på en fantastisk överredigerad påfågel. Precis här! Den har nästan fått lite sådär "avatarig" look. Liksom blå och lysande?

Vaken

Jag vaknade idag och för en gångs skulle kände jag mig... vaken.
Detta är ett tag sen och jag känner att jag önskar att jag gjorde det oftare. Jag är inte simmig i huvudet, jag har ingen huvudverk, jag byter inte plats på ord och jag ser (förutom mitt synfel)! Well, isn't that amazing.
Dessutom håller jag just på med min "avsockring". Den går väl sådär, måste jag säga. Jag har fortfarande en massa godis och chips som ligger och skräpar, och ibland är det svårt att låta bli! Oftast är det svårt att låta bli faktiskt. Det behövs inte ens en metafor för att förklara det. Tänk sig liksom ett rum fullt med chips, med Kim i som inte får äta!
Läskig tanke.
Men jag jobbar hårt med att sluta med läsk i alla fall, för det vet jag att jag kan. Trots att jag köpte en hel kasse med ginger ale på Ålands-kryssningen... Har faktiskt inte druckit nån. Än.
Men man måste ju dricka det om man har köpt det, eller hur? Så jag känner mig ursäktad när det gäller ginger ale.
Det är ju faktiskt samma sak med chipsen. De kan väl inte bara ligga där och ruttna?
Jag får helt enkelt äta upp allting och vara onyttig tills allting är slut! Sedan blir det min "bara chips på fredagar" taktik igen. Har inte råd att spendera alla pengar på chips. Jag vill ju köpa ett ps3/xbox!
Blir nog ps3 om det blir något.

Aja ska snart gå ner och fota lite med Li. Hon är duktig på det hon!

Denna bild har Karin tagit på mig! Blixt och lång slutartid, men Karin skakade lite väl mycket så den blev lite suddig... men jag tyckte att det blev snyggt!


Ps 3

Okej. Nu är den stora frågan:

Ska jag, eller ska jag inte, köpa ett Playstation 3? Eller ska jag köpa Xbox 360 istället? Det kostar ungefär lika mycket.

HJÄLP!

Frågan är vilken konsol som har mest spel som jag skulle vilja spela.
*suck* ungefär lika många.

Playstation 3 har: Snäppet bättre recensioner, BlueRay spelare, bra spel, men kostar ca. 400kr mer.
Xbox: Viva Pinata, Eventuellt "Natal" (en kamera som läser dina rörelser och tillåter dig att styra spelet utav kontroller), bra spel och är snäppet billigare.


 

Oh please. This sucks.





Friterade räkor <3

Jag är helt förälskad i friterade räkor just nu. På Thaien vid centrumrondellen i Hedemora har de så SJUKT goda friterade räkor. Omedelbar förälskelse. Det kan inte beskrivas på något annat sätt.
Det är stora räkor med någon sorts himmelsk frityrsmet som bara smälter i munnen och lämnar en helt fantastiskt smak som är helt underbar.
Så om ni inte har något att äta, kan ni ju alltid stanna vid Thaien i Hedemora och käka friterade räkor. Helt underbart. Det är nr. 33 på menyn.

Sen har Moa nu visat mig en ny chipssmak, som jag inte riktigt har gillat förut, men som nu smakade jättegott! Antingen så har mina smaklökar förändrats, eller så har chipsen helt enkelt blivit godare.

Det är:

*Dramatisk musik*
...
...
......
NATURCHIPS - OST OCH PERSILJA! Grattis!

Göttans. Till och med icke-chips-älskaren Moa tyckte att dem var goda.

*kärlek* <3

 

 




Nyår!

Hej 2010! :D

Firade nyår med det här galna gänget hemma hos Jocke


RSS 2.0